2008-06-17

Pánik

A pánik egy roppant aljas, alattomos és rosszindulatú dolog, amit nem lehet, vagy csak én nem tudok kontrollálni. Itt megjegyezném, hogy bárkinek bárminemű ötlet, bevállt módszer, a tulajdonát képezi, az kérem mihamarabb tegye közzé, mert az élettan vizsgám két napon belül lesz, így igencsak szorít az idő.

Visszatérve a pánikra, mint olyanra, el kell mondani, hogy valószínűleg a nem betegségi szinten űzött pániktevékenység megegyezik a stresszel. A stressz és kezelése/tűrése az egészséges életmód egyik meghatározó tényezője, mint azt az oskolában is megtanulhattuk és a józan ész is ezt mondatja velem. Ez rendben van, logikus, okos és felettébb szép elgondolás, hogy ezt így tanítsuk az érdeklődőknek és a nem érdeklődőknek is. DE! Hogyan lehet kezelni a stresszt??? Ezt miért nem mondja meg senki? Persze jógázzunk és tornázzunk, keressünk olyan elfoglaltságot, ami nekünk jó... viszont ez mind csak elkerülés, nem pedig a megoldás. Ha előttem ott van egy ilyen kifejezetten aljas esemény, mint egy élettan vizsga és nekem erre tanulnom kell, no akkor mit kell csinálni???

És mit kell olyankor csinálni, amikor már a tünetek is jönnek, mint gyomorgörcs, hasmenés, étvágytalanság, kimerülés, hányinger, szemszúrás és sorolhatnám még jóideig a különféle megjelenési módjait... Ilyenkor az a baj, hogy már másra se lehet figyelni, ami viszont csak generálja tovább őket. Hümm, tipikus ördögi-kör szituáció.

Hát, ha valaki ténylegesen tud valami megoldást, akkor szóljooooooon!!!!!

Nincsenek megjegyzések: