2008-10-07

Az Aszpartam titok

Az aszpartam egy nagyon veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik, és mindenkori horrornak lehet nevezni, amit odabent művel.
Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben.
NutraSweet néven került piacra /a Monstano cég termékeként/, amely több százszor édesebb a cukornál, ámde fillérekbe kerül az előállítása. /vajon miért????/
Az USA-ban a FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal), rákkeltő és idegkárosító hatása miatt előbb nem engedélyezte, majd egy kis anyagi ráhatással a száraz élelmiszerekbe mégiscsak megjelenhetett az aszpartám.
1992-re a NutraSweet-nek már engedélye volt az üdítőitalokban és gyermekvitaminokban való felhasználásra, szerződést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi cégekkel, mint ezen cégek kizárólagos aszpartám-szállítója. Az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartám nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról.
Eddig több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak a szernek.
Hogy hogyan is képes egyetlen vegyianyag ekkora kárt okozni a szervezetnek???
Így:
A vérbe kerülve lebomlik és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetben lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal szemben az aszpartámot a szervezet megemészti. A benne lévő metanol formaldehiddé, majd hangyasavvá alakul át. Mellékesen megjegyezve a formaldehid belélegzése nagymennyiségben halálos, kisebben csak simán rákkeltő, de azt intenzíven.
Az FDA-hoz néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweet-tel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett, amely az összesnek a 80%-át tette ki.
Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnak számít!!!
Eddig az Egyesült Királyság és az Európai Unió is azt a javaslatot, hogy végezzek független kutatásokat az aszpartám biztonságos mivoltával kapcsolatban... /alig pár év még.../
Tanulság:
1. Vigyázz azokkal a termékekkel kapcsolatban, amikre ráírják, hogy fenil-alanin forrást tartalmaz!
2. Ne igyál diétás kólát, sőt semmi olyan üdítőt, amire rá van írva, hogy light!
Tipikus termékek, amik aszpartámot tartalmaznak:
- szénsavas, rostos üdítőitalok
- joghurt
- fagylalt
- reggeli készítmények
- pezsgőtabletta
- sportitalok
- GYEREKVITAMINOK!!!!
- lekvár
- szinte az összes rágógumi
- diabetikus termékek
- ÉDESÍTŐSZEREK

Nincsenek megjegyzések: